Ik in de relatie

“Maar wie eerlijk is in alles zal wel eenzaam zijn”

– Acda & De Munnik (uit “Wacht op mij”)

Vorig jaar ben ik begonnen aan een nieuwe, driejarige opleiding. Ieder leerjaar heeft een jaarthema. Vorig jaar was dat “Wie ben ik?” en dit jaar is het thema “Ik in de relatie”. Over dit onderwerp, “Ik in de relatie”, moet ik ook mijn jaaropdracht schrijven. Er wordt van mij verwacht dat ik mijn thema’s rondom relaties “diepgaand onderzoek, uitwerk en integreer”.

Aangezien het thema een grote rol speelt in mijn leven, wil ik graag veel aandacht geven aan deze jaaropdracht. En aan het begin van deze week werd ik geïnspireerd om opnieuw te gaan schrijven voor mijn weblog. Zo ontstond het idee om online te gaan schrijven over mijn ervaringen met en in relaties.

Ik wil hierbij vooral mijn eigen aandeel in de relaties onder de loep nemen. Voor mij is dit spannend, omdat dit voor mij alleen werkt als ik dit serieus aanga, hetgeen betekent dat ik volledig open en eerlijk zal moeten zijn. Met de billen bloot. Tegelijk begrijp ik dat ik omwille van de privacy van de betrokkenen niet altijd alles openbaar kan maken.

Welke vorm het blog krijgt is nog niet helemaal duidelijk. Wel hoop ik op jullie vragen en reacties, zodat de onderwerpen met meer diepgang kunnen worden uitgewerkt. Dankjewel alvast!

 

Een gedachte over “Ik in de relatie

  1. De zin “maar wie eerlijk is in alles zal wel eenzaam zijn” laat me niet los. Juist niet eerlijk zijn naar jezelf en naar anderen, maakt dat je eenzaam bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *