Loslaten en lichtheid

In een ver verleden dacht ik: Als ooit sterf, dan ben ik overal van af, dan stopt het lijden en dan krijg ik een mooi plekje in de hemel. Daarna heb ik in enkele jaren tijd een compleet veranderingsproces ondergaan en verdween het lijden vanzelf…

Toch bleef het idee van een ultiem licht en zorgeloos leven me trekken. Dat was de reden dat ik er uiteindelijk voor koos om te gaan opruimen. Letterlijk opruimen, in huis en in ons (te kleine) schuurtje, en ook in meer overdrachtelijke zin: Ik wilde gewicht verliezen, oude patronen achterlaten, relaties die alleen maar energie kosten verbreken, oude pijn en verdriet loslaten…

Ik wilde lichtheid in al zijn facetten. Als je lang en ver wilt reizen neem je geen overbodige ballast mee.

Een gedachte over “Loslaten en lichtheid

  1. Albert,
    fijn om je lichte stukjes te lezen, ze zijn als een soort streling die helpt iets her-inneren. Dank je wel! Zelf vast ik al 25 jaar elke jaar, een week, samen met een goede vriendin en zielmaatje. Daarin voel ik me ook altijd lichter worden. Letterlijk maar ook figuurlijk. Een andere waarneming ook. Een keer kon ik een boom voelen die 30 meter verderop stond. Lichter ja, in meerdere opzichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *