Knuffels

Vlak voor Kerst 2011 ontstond spontaan het idee om het volgende jaar, 2012 dus, te benutten om mensen te ontmoeten en knuffels uit te delen.

Allergie

Nu heb ik iets vreemds met het woord knuffelen. Het woord riep lange tijd een allergie bij me op, omdat ik associaties had met soft gedoe, tienerliefdes en speelgoedbeesten. Toch dekt knuffelen qua betekenis het best de lading. Een hug geven of huggen klinkt mij te Engels. En ten opzichte van omhelzen of omarmen klinkt knuffelen van nature meer wederkerig. Alsof je knuffelen per definitie samen doet en je je bij omhelzen nog kunt afvragen of de één de ander omhelst, of dat je juist elkaar omhelst.

Delen

Knuffelen dus. Ik heb me over mijn allergie heen gezet. Wat mij betreft is knuffelen één van de mooiste manieren om iemand te laten zien dat hij of zij er toe doet; dat je affectie voelt voor hem of haar. Een manier om liefde te delen met pure intenties en een manier om voor enkele ogenblikken werkelijk in contact te zijn met een ander. Van hart tot hart.

3 gedachten over “Knuffels

    • Dit filmpje was mijn eerste kennismaking met jou, maar ik herinner me niet meer in welke context… ’t Maakt me blij om je zo in actie te zien, en hier en daar ontroert het me. Hug!

  1. Hallo Albert,

    Mooi initiatief, wij hebben ook een link met knuffels. De stichting Teddybearsforhelp zamelt en geeft een anders soort knuffels uit aan aan kinderen wereldwijd die in moeilijke situatie verkeren zoals armoede en of oorlog. Want knuffelen maakt een gelukshormoon aan. In december 2011 hebben wij in Hilversum ook free hugs aan voorbijgangers uitgedeeld en daarnaast knuffelbeestjes voor de kleintjes. Ik zou zo zeggen keep hugging het heeft veel positieve effecten. Een knuffel is van grote meerwaarde in de handen van een kind.

    Hartelijke groeten,
    Claudia namens de stichting Teddybearsforhelp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *