Schildercursus: Lucebert

Na een korte inleiding en een filmpje over Lucebert gingen we snel aan de slag op deze vierde avond van de schildercursus. En de snelheid bleef er de rest van de avond ook flink in zitten.

Als eerste oefening in het snelschilderen liepen we met 4 of 5 personen achter elkaar aan langs een wand met 4 vellen papier. De Ursonate klonk. We werkten met houtskool, krijt of viltstift. We plaatsten om beurten een krabbel, klodder, streep of stuk tekst op het papier. We werkten zonder na te denken. In sneltreinvaart.

Bij de tweede oefening zaten we aan tafel en vulden we in sneltreinvaart vellen ter grote van een ansichtkaart. De kaarten werden in razend tempo doorgegeven.

Zowel in de schilderwand als in de ansichtkaarten was de dynamiek van het werkproces duidelijk terug te zien. Hoewel het werk op het eerste gezicht chaotisch leek, kon je er de “handtekening” van de schilders duidelijk in herkennen.

Hierna kregen we nog een uur de tijd om eigen werk te creëren. Ik besloot door te gaan met niet nadenken en maakte 4 “kunstwerken”. Met dank aan Karin Winters voor de foto’s en titels van de werken.

Valentijnsbloemetje

Wolf en oei-oei-vogeltjeZelfportret (soort van)Vluggertje

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *