Schildercursus

Nog altijd op zoek naar die ene passie, die ene manier om uitdrukking te geven aan mijn bestaan, kwam ik de schildercursus “Ontdek je eigen beeldtaal” van KNOCKaRT tegen. Afgelopen dinsdag was deel één van deze cursus.

Stilleven

Samen met Twitter-vriendin Karin Winters reden we naar Vianen, waar Mieke Siemons haar atelier heeft. Na een kort voorstelrondje en een introductie in het kubisme, mochten we de mouwen opstropen, kwasten uitzoeken en verf op een palet smeren. Het was de bedoeling een eigen interpretatie te maken van dit stilleven.

 Ik had een “blokkade” verwacht toen ik het grote witte vel papier aan de wand plakte. Dat bleek mee te vallen. Net als de meeste andere cursisten begon ik met het volledig inkleuren van de achtergrond, zodat er geen stukje wit meer te zien was. Omdat de verf niet helemaal goed gemengd was ontstond er vanzelf iets met vorm, kleur en structuur.

Het resultaat

Na het inkleuren van de gitaar en de fles besloot ik het schilderij niet al te druk te maken. Behalve een gitaar en een fles zou je ook twee lijven kunnen zien in mijn schilderij. De naam van de krant “Het Kontakt” heb ik daarom verbasterd naar “In contact”, wat in het Russisch “В Контакте” is.

Dat laatste is op dit moment een thema dat speelt in mijn relatie met Asya. In contact zijn, werkelijk in verbinding zijn met elkaar. Alleen jammer dat ik het woord contact niet helemaal juist heb gespeld…

 

2 gedachten over “Schildercursus

  1. Twee keer een verrassing voor me. Nee, eigenlijk drie: eerst keer toen ik dit schilderije (nu nog op een foto) zag – dit was een plaatje met menselijke lichamen, samen aan het smelten en toch elk een apart lichaam… Tweede keer toen ik die Russische letters las. Dit is ook een symbool van verbinding is voor ,me: tussen ons en ook met mijn geboorteland. En nu, natuurlijk ook, toen ik dit verhaal kon lezen. Als eerste…

  2. Leuk om te lezen Albert ende bemoedigend naar mijn eigen schilderneigingen toe 🙂
    Het Ziet er als n mooie en oorspronkelijke interpretatie uit. En zonder blokkade stromen met de verf mee is wel super voor een eerste ‘les’
    Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *